TILLBAKA


FiskeSportfiske
Havsöring fisket är nog det fiske som Öland är mest känt för, men även fisk som gädda och näbbgädda tillhör vanliga arter för sportfiskaren på öland. Torsk går att fiska om man har båt och kan åka ut och pilka över vrak. Öland har även visat sig vara ett bra ställe för laxtrolling.

Havsöring. Kalmarsund eller Östersjön ! Öland har en stor fördel när man fiskar efter havsöring. Du kan lätt förflytta dig från ena sidan till den andra sidan för att hitta rätta vindförhållande och vattentemperatur. Havsöringarna är stora och fina och vikter mellan 5-10kg är inte ovanligt. Havsöring fisket kommer igång efter sommaren i slutet på September då vatten temperaturen har sjunkit till runt 13 grader och håller på fram till slutet av Maj. Bästa perioden är troligen November-Januari och April månad.
Missa inte Havsöring Cup Öland som går av stapeln 16-17 April 2011.
MER INFORMATION OM HAVSÖRING CUP

Havsöringsfiske en gentlemannasport
Betraktelse över havsöringsfisket vedermödor

Gädda. Gäddan hittar du i första hand i vikarna på nordöstra Öland. Gäddfisket är bäst under vår och höst då det brukar finnas gott om gädda. På sommaren ger sig gäddorna ut på djupare vatten.

Horngädda. Eller rättare sagt näbbgädda, kan du fånga från början av Maj och fram till Juni månad. Du hittar dom längs hela Ölandskusten. Näbbgäddor fångar du lättast med ett långsmalt silver drag (ex ABU´s Tobis drag) bind en 4 cm lång tafs till kroken (dom fastnar lättast då). Fiska draget i rask fart, fisken kommer att bli som galen efter draget.

Torsk. Fram till början av 80-talet kunde man fiska torsk från kusten, tyvärr har torsk beståndet dramatiskt minskat i östersjön och idag måste du komma ut en bit från kusten för att kunna få några. Det är lite beronde på vilken årstid du fiskar men man bör komma ut till 20-40 meters djup för att ha chans. Att bara åka ut till någon fin kant kan vara ganska slumpmässigt, däremot gäller det att hitta ett vrak som oftast drar till sig torsken. Som tur (för oss sportfiskare och dykare) finns det ganska många vrak runt ölands kusten.

Laxtrolling. Sommartid utanför ölands kusten finns det goda chanser att du får vara med om att drilla lax ute i östersjöns öppna vattenytor. En bit utanför kusten där bottenkurvan sluttar ner mot 70-100 meters djup trollar man fram i ca2 knop. När laxen väl hugger kan den ibland göra rusningar på 100-talsmeter och höga hopp upp i luften, allt för att slå sig loss. Fisket brukar kommar igång i början av Juni och brukar vara som bäst i augusti/september tills mitten av Oktober. Då finns det goda chanser att fånga lax och havsöring på trolling.

Trollingcharter.
Fisket sker en bit utanför utanför Ölands östra kust. Vi utgår från den hamn där fisket är bäst för stunden bl.a. Källa Hamn. Med upp till 10 spön fiskar vi av olika djup för att hitta laxen. Lämpligast att ni är 2 max 3 st på en fisketur, all fiskeutrustning ingår.
Ölandsfiske

Fiskeguidning.
Vi kan även erbjuda fiskeguidning från land efter i första hand havsöring. Ta chansen till proffshjälp för att hitta de bästa platserna.
Fiske Öland