Se & göra

På Öland finns det alltid saker att göra. Vår, höst och vinter njuter vi av lugnet, växterna fåglarna och sportfisket. Under högsäsong på sommaren njuter vi av sol och bad och då öppnar alla säsongsverksamheter med mat, evenemang och shopping.

Med utgångspunkt i den gamla fiskehamnen kan du promenera bland orkidéer eller cykla, handla i den närbelägna gårdsbutiken, i den lokala Icabutiken, spela golf på Ölands golfklubb, äta kroppkakor eller besöka den välbevarade kyrkoruinen Källa gamla kyrka med anor från tusentalet. I Löttorp 10 km bort finns konditori, systembolag, delikatessbutiken Rosas Handel och restauranger som Kalk och Lammet & Grisen.

Var och en kan hitta sin favorittid på året för en avkopplande semester.

Spa Källa Hamn

Spa Källa Hamn
Skäm bort dig med ett besök i vårt sköna spa med fantastisk utsikt över havet.En plats för umgänge, djupa samtal eller total tystnad.

Cykelhyra

Cykelhyra
Cykel tar dig på vägar och stigar i unika natur och kulturmiljöer och till platser som bara kan nås med cykel eller till fots.

Canadensare

Canadensare
Källa Hamn ligger innanför nyby udde vilket ger en skyddad vik med möjlighet att paddla i lite lugnare vatten än havet utanför.

Vandra

Vandra
Från hamnen finns en fin vandringsled söderut längs med kusten. Upplevelsen av växter, djur, fåglar och insekter varierar under säsongen.

Båtplats

Båtplats
I hamnen finns ett antal båtplatser vid y-bom, brygga eller boj. Säsongsplatser finns att hyra och våra stuggäster har naturligtvis möjlighet att ta med egen båt.

Havsöring Cup Öland 2021

Havsöring Cup Öland 2021
Datum för Havsöring Cup 2021 är ännu ej bestämt untan vi återkommer med datum. Mer information om fiskevårdsarbetet och tävlingarna: Havsöring Öland

Skördefest 2020

Skördefest 2020
I år är evenemanget Ölands skördefest inställt, men Öland är öppet. Många av de näringsidkare som planerat för att delta i Ölands skördefest kommer kunna ha öppet och på Skördefestens hemsida finns länkar till dessa så att ni kan hitta till dem.

Adress

Källahamnsvägen 111
387 71 Löttorp

Telefon

+46730601506
+46705172408

E-post

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta till oss

KARTA: Karta

Sociala medier

 

Svenska English Deutsch