Se & göra

Oavsett när på året du kommer till Öland finns det saker att göra. Vår, höst och vinter njuter vi av lugnet, växter och fåglar. Sommaren är intensiv när Ölands befolkning flerfaldigas och alla säsongsverksamheter öppnar. Det gäller att hitta sin favorittid och njuta av det som bjuds.

Från den gamla fiskehamnen kan du promenera eller cykla i omgivningarna, handla i den närbelägna gårdsbutiken och getostmejeriet, äta kroppkakor eller besöka Källa Gamla kyrka med anor från tusentalet.

För den som vill bada går det att göra i direkt anslutning till hamnen om man inte vill ge sig iväg till någon annan av Ölands vackra stränder. I närheten finns badplatser för både sand och klippälskare.

Spa Källa Hamn

Spa Källa Hamn
Skäm bort dig med ett besök i vårt sköna spa med fantastisk utsikt över havet.En plats för umgänge, djupa samtal eller total tystnad.

Cykelhyra

Cykelhyra
Cykel tar dig på vägar och stigar i unika natur och kulturmiljöer och till platser som bara kan nås med cykel eller till fots.

Canadensare

Canadensare
Källa Hamn ligger innanför nyby udde vilket ger en skyddad vik med möjlighet att paddla i lite lugnare vatten än havet utanför.

Vandra

Vandra
Från hamnen finns en fin vandringsled söderut längs med kusten. Upplevelsen av växter, djur, fåglar och insekter varierar under säsongen.

Båtplats

Båtplats
I hamnen finns ett antal båtplatser vid y-bom, brygga eller boj. Säsongsplatser finns att hyra och våra stuggäster har naturligtvis möjlighet att ta med egen båt.

Havsöringcup 2019

Havsöringcup 2019
Havsöring Cup 2019 är avgjord. Vinnare blev William Holm med en fin öring på 3486gram. Tvåa kom Lars Kopp Kristiansen med 2584gram och trea Abdo Sarailija med 2316gram. Nu planerar vi för höstens Havsöringträff Öland den 9-10 november. Regler och anmälan se: Havsöring Öland

Skördefest 2019

Skördefest 2019
Årets skördefest är nu avslutad. Spektakulär invigning, fantastiskt väder, glada människor, god mat och massor att titta på. Nu laddar vi om för nästa år. Välkomna tillbaka!

Adress

Källahamnsvägen 111
387 71 Löttorp

Telefon

+46730601506
+46705172408

E-post

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta till oss

KARTA: Karta

Sociala medier

 

Swedish English