Skip to main content

Bokningsinformation

Bokning
Efter att vi mottagit din bokning återkommer vi med en bekräftelse med bokningsinformation och instruktioner för betalning. Både du och vi är bundna till bokningen så snart vi bekräftat den och du betalat bokningsavgift, eller erlagt hela hyran.

Bokningsavgift:
Skall betalas inom 10 dagar efter att vi bekräftat er bokning, belopp framgår av bekräftelsen. Om avgiften ej betalas i tid annulleras bokningen.

Slutbetalning/ Resterande belopp:
Skall betalas senast 30 dagar före ankomst. Om du bokar mindre än 30 dagar före ankomst betalas hela beloppet direkt.

Av- och ombokningsvillkor
För din trygghet så erbjuder vi två nivåer på avbeställningsskydd, BAS och PLUS, dessa skall beställas vid bokning. Vid avbokning enligt avbeställningsskydd ges 100% återbetalning förutom kostnaden för det avbeställningsskydd du väljer. Ombokning innebär att du kan flytta ankomsten upp till 12 månader.

Om du inte har tecknat något avbeställningsskydd sker ingen återbetalning av handpenning eller slutlikvid och du har heller ingen rätt till ombokning.

 • Avbeställningsskyddet BAS (290:- per bokning och stuga)
  Med avbeställningsskyddet BAS i din bokning kan du av- eller omboka fram till dagen innan ankomst i följande fall: vid dödsfall, sjukdom eller olycksfall av allvarlig art som drabbar Dig själv, maka, sambo, familj eller medresenär, inkallelse till krigsmakten eller civilförsvaret. Det behöver då styrkas med intyg från läkare, myndighet eller försäkringsbolag.
 • Avbeställningsskyddet PLUS (790:- per bokning och stuga)
  Avbeställningsskyddet PLUS gäller som BAS med tillägget att du oavsett anledning kan av- eller omboka fram till 7 dagar innan din ankomst (utan att behöva visa intyg).

Avbokning skall ske skriftligen till oss (E-post, SMS eller brev). Vid händelser utanför vår kontroll förbehåller vi oss rätten att flytta dig till ett likvärdigt boende.

Allmänna ordningsregler
Lämna inte fönster öppna, möbler ute, levande ljus eller dörr olåst när du lämnar stugan. Kontakta genast oss om skador på stugan/inredningen uppstår. Vänligen notera att rökning inte är tillåtet i stugorna. Det finns grillar att låna dessa återlämnas tömda och rengjorda efter användande.  Grillar får endast användas på grusade ytor och inte lämnas utan övervakning. Av hänsyn till grannarna så skall det vara tyst utomhus från kl. 23.00 till 07.00.

Grillar, bord och stolar, skall tas in när de inte används. Detta för att Källa Hamn är ett unikt boende som ligger inom strandskyddat område. Vi som har förmånen att vara här måste därför hjälpas åt att göra området inbjudande för tillfälliga besökare.

Husdjur
Husdjur är välkomna i vissa av stugorna. Önskar ni ta med husdjur skall det anges vid bokning. Husdjur skall alltid hållas kopplade på området. För er som har allergiproblem vill vi informera om att stugorna ej är allergisanerade.

Vägbeskrivning
Källa Hamn ligger på Ölands nordöstra kust. Följ väg 136 till Källa där du svänger höger mot Källahamn. Följ vägen förbi Källa gamla kyrka hela vägen till havet.
Gatuadress Källahamnsvägen 111, 387 71 Löttorp

Länk till karta: https://goo.gl/maps/kVBy7XhqL8L2

Ankomst, avresa och nyckelutlämning

 • Om ni vill kan ni köra fram till stugan och lasta ur. Alla bilar parkeras sedan på parkeringen. Det är inga nummer på parkeringen men det finns gott om plats.
 • Ni har tillträde till stugan från klockan 14.00, vid ankomst senare än 17.00 ber vi er ringa oss om nyckelutlämning.
 • Vid ankomst lämnas en depositionsavgift om 500:- kontant eller via Swish. Depositionsavgiften återbetalas vid avresan efter att bostaden kontrollerats och städningen godkänts. De gäster som beställt slutstädning betalar inte deposition. Slutstädning går även att beställa vid ankomst.
 • Stugan skall vara städad och tömd före kl. 11.00 på avresedagen. Om ni önskar lämna stugan tidigare än 09.00 måste ni komma överens med oss om tid för kontroll av städningen.

Detta finns i stugan:
Alla stugor har sängar med täcken och kuddar, pentry med diskbänk, kokplattor, kyl med frysfack, microvågsugn & kaffebryggare, dusch och wc. Förbrukningsartiklar såsom salt, peppar, toalettpapper, hushållspapper, disktrasor, diskmedel & rengöringsmedel ingår i hyran.

Detta behöver du ta med:
Lakan och handdukar (om du inte vill hyra av oss)

Service i närheten:

 • ICA Nära Källa, ligger där du svänger av från väg 136. Brett sortiment och generösa öppettider året om.
 • Källa Gårdsbutik, ligger på vänster sida på vägen ner mot hamnen. Försäljning av egna och lokalt odlade grönsaker, frukt och blommor.
 • Ninnis kroppkakor, tvärs över väg 136. Serverar Ölands landskapsrätt. Varje kroppkaka rullas för hand efter recept som förts över mellan generationer. Går även att få i en vegansk variant.
 • Källa Golfrestaurang, strax norr om oss. Serverar god och vällagad husmanskost i mysig miljö. Hit åker vi även om vi inte spelar golf.
 • Källa Glassgård, Tvärs över vägen från ICA, Serverar glass i stora lass.
 • KALK, Löttorp. Serverar genomtänkt och vällagad husmanskost med specialitet hemlagade hamburgare av högsta klass.Källa Hamn Stuguthyrning
Källahamnsvägen 111, 387 71 Löttorp
Lars Börjesson, 0730-601506
Stina Börjesson, 070-5172408
info@kallahamn.se


Stanna längre och få
upp till 25% rabatt!

3 nätter 5%, 4 nätter 10%, 5 nätter 15%, 6 nätter 20%, 7 nätter eller fler 25%

En bokningsavgift om 500:- tillkommer på varje bokning. Minsta bokning 2 nätter


 • Hyra Linne:
  150 kr/bädd
 • Slutstädning:
  900 kr